Samantha Dijkstra – van Leur

Eigenaar: hondenschool Sammie Utrecht, honden uitlaatservice, hond-online.nl

Even voorstellen: Ik ben Samantha Dijkstra – van Leur. Al van jongs af aan ben ik erg gek op dieren. Thuis hebben we altijd honden gehad, en ook nu ik op mezelf woon heb ik weer een hond. Ook ben ik erg gek op paarden en ben ik in het bezit van een eigen paard waar ik fanatiek wedstrijden mee spring.

Omdat ik zo gek ben op dieren ben ik in Utrecht de opleiding gaan doen voor dierenartsassistente. Ik heb 5 jaar bij DAP Amstel Vecht en Venen gewerkt en daarvoor heb ik 2 jaar als dierverzorger gewerkt bij de faculteit Utrecht.

Omdat ik het ook erg leuk vind om bezig te zijn met honden heb ik tevens een cursus hondentrainer gedaan en ben ik momenteel gediplomeerd gedragstherapeut. Ik heb dan ook mijn eigen hondenschool geopend in Utrecht (Groenekan). Ik beschik over een unieke eigen lokatie achter het huis van mijn ouders, dit weiland is helemaal afgezet zodat we niet bang hoeven te zijn dat de honden weglopen, of dat we gestoord worden door andere mensen.

Sinds 2013 heb ik de beslissing genomen helemaal voor mezelf te beginnen en heb ik mijn baan als assistente opgezegd. In 2013 heb ik mijn uitlaatservice opgezet, de Hondenschool uitgebreid en ben ik Gedragsconsulten privélessen gaan geven. Dit is uitgegroeid tot een groot bedrijf waarbij de uitlaatservice inmiddels vol zit en we 4 avonden in de week lesgeven bij de Hondenschool, uiteraard ben ik hier enorm trots op.

Samanthe Dijkstra van Leur
Samantha Dijkstra – van Leur

Sinds 2018 val ik regelmatig in bij dierenkliniek De Limes om zo ook up to date te blijven als assistente.

Nu mee bezig

 • kynologisch instructeur kynotrain 

Gevolgde opleidingen:

 • Prins Health coach -juni 2021 prinspetfoods
 • Dogfrisbee instructeur – Kynocademy 2014
 • Opleiding Hondendengedragstherapeut en puppy coach – Arnoud Busscher 2014
 • Hondengedragsadviseur – Mens & Consultancy 2013
 • Ethologie hond en module B – cursus centrum Barneveld 2010
 • Dierverzorging – Clusius college 2009
 • Instructeurcursus treibball – Corina Meijer, Treibball Nederland

Gevolgde workshops, lezingen en cursussen

 • Oefening als hulpmiddel – Gaus Academie April 2021
 • Stres drs. Doreen Planta – Gaus Academie April 2021
 • Adaptil -Ceva Maart 2021
 • Blafgedrag – Argos december 2021
 • Agressie – Argos nov 2020
 • Angst voor geluiden – Argos nov 2020
 • Sport & vrije tijd – prinspetfoods 2020
 • Uiterlijke verzorging – prinspetfoods 2020 
 • Medisch Ehbo 1 – prinspetfoods 2020 
 • Medisch 2 ziekteleer – prinspetfoods 2020 
 • Parasieten – prinspetfoods 2020 
 • Seminar: Gedragsmedicatie 2020
 • Inspiratiedag Gaus Academie 2020
  • Iedereen houdt anders van honden (Ineke van Herwijnen)
  • Welkom of weerstand (Suze Steenbergen)
  • Het moet nu (Sharon van Wijngaarden)
 • Seminar: abnormaal gedrag > Argos februari 2020
 • Workshop DogDance 2019
 • Schildklierklachten bij de hond, Petra Driesen. Juli 2018
 • Uitvallen in huis, Monique Bladder februari 2018
 • cursus Hoogrisico honden, Hondenschool Alert. September  2017
 • Lezing “leer de hond beter begrijpen” 2017
 • Instructeurs cursus zelfbeheersing & zelfvertrouwen voor de hond. (N&N dogtrainers) februari 2017
 • Workshop connectiemethode van Geert de Bolster / Doggo april 2016
 • Instructeurs workshop Hondendenksport (woof@work) januari 2016
 • Workshop hondenomgangsvormen (Judit lissenberg) november 2015
 • Vuurwerklezing (Monique Bladder) 2015
 • 7e Symposium hond versus wolf 2015
 • Bijtpreventie (zie Sigrid) 2015
 • Workshop gedragstesten – Martin Gaus 2015
 • Workshops tips en trucs door Brigitte van gestel Juni 2014
 • Workshop hoopers door Esther Zwaagstra Mei 2014
 • Instructeurscursus flyball – 23 februari 2014
 • Dogfrisbee instructeur – Kynocademy
 • Creatief lesgeven door Judith Lissenberg – 8 Januari 2014
 • Dierenartsassistente – 2013
 • Ttouch bij Jose van Nunen – November 2013
 • Ik snap mijn hond – Oktober 2013
 • Dominantie? Het wordt tijd voor verandering! – Monique Bladder 2013
 • Angst – Monique Bladder 2013
 • Veterinair Voedingsconsulent – Royal Canin 2012
 • Lezing recent onderzoek naar intelligentie van honden, katten en paarden – Esteban Rivas 2012
 • Bewustzijn en emoties bij dieren – Esteban Rivas
 • Healthcare-Academy Den Hoek 2012
 • Dierenartsassistente – NTI 2011
 • Morfologie van het urine sediment -VLN 2010

Ik hoop je gauw een keer te mogen begroeten .

Groetjes Samantha.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00