Hondengedragstherapeut

Gedragstherapie honden

Foto van ondeugende hondWanneer jouw hond ongewenst gedrag vertoont is het verstandig om daar naar te laten kijken door een hondengedragstherapeut. Gedragstherapie voor honden is een uitkomst als jouw hond zich niet zo gedraagt als gewenst is. Hondengedragstherapie is een onderdeel van de opleiding van Samantha. In het kader van haar opleiding geeft ze deze cursussen.

Een hond met gedragsproblemen moet eerst goed geobserveerd worden door de hondengedragstherapeut om vast te stellen wat de oorzaak is van het afwijkende gedrag. Nadat de hondengedragstherapeut heeft vastgesteld wat het probleem is kan worden begonnen met de daadwerkelijke gedragstherapie voor de hond.

Werkwijze gedragstherapie honden

Samantha komt bij je langs, observeert de hond en stelt vragen over de hond en zijn gedrag. Aan de hand van deze bevindingen stelt ze een gedragsrapport op. In dit rapport staan tips en adviezen en een behandelplan. Indien nodig wordt er een afspraak gemaakt voor een 2de consult en gaan we diverse trainingen doen. Na het consult kunt u altijd kosteloos contact houden via de mail of telefoon.


Praktijkvoorbeeld van hondengedragstherapeute Samantha

Bekijk hier meer videomateriaal op het Youtubekanaal van hondenspecialist Samantha.

Wat zijn de kosten

 • Pakket 1 € 90,-
  -consult aan huis
  -gedragsrapport, wat per mail wordt opgestuurd
  -kostenloos telefonisch of mail contact
 • Pakket 2 € 100,-
  -consult aan huis
  -gedragsrapport/ behandelplan wat per mail wordt opgestuurd
  -kostenloze beantwoording van vragen (telefonisch of per mail)
  -een 2de consult aan huis of een 1x een training binnen 4 weken na het gedragsconsult
  -10% korting op workshops of lezingen die door hondenschool sammie worden gegeven
 • Pakket 3 € 380,-  (intensieve gedragstherapie)
  In 5 weken samen een nieuwe start maken.Wil jij graag intensief hulp en een langere begeleiding om aan de opvoeding of aan probleemgevend gedrag van jouw hond te werken? Of wil je graag werken aan bepaald gedrag of heb je een bepaald doel voor ogen? Dan adviseer ik dit vijfweekse traject.Herken jij 1 van onderstaand problemen of gedrag? En wil jij:
  -Jouw hond helpen met verlatingsangst
  -Trainen met trekken aan de riem en ontspannen wandelen
  -Jouw puppy of buitenlandse hond een goede start geven?
  -Meer aandacht krijgen van jouw hond tijdens jullie wandelingen? En de band tussen hond & eigenaar versterken?
  -jouw hond trainen dat hij rustig los kan lopen en netjes komt wanneer je hem roept?
  -Jouw hond leren om rustig te zijn bij het ontvangen van bezoek?
  -Jouw hond leren om niet op elke hond af te gaan en/of uit te vallen
  -Je hond helpen om minder bang te zijn voor harde geluiden en/of vuurwerkangst
  -etc.
  Hoe ga ik te werk?
  Plezier tussen hond en eigenaar staat bij mij centraal, net zoals positief trainen bij mij van groot belang is. Wij werken zonder dwang en met beloningen.
  Daarnaast werken wij volgens de nieuwe inzichten en ben ik gediplomeerd gedragstherapeut.Daarnaast leer ik je, je eigen hond goed te bekijken en zijn gedrag en signalen te leren kennen.Ik leer jou om op een fijne en rustige manier in contact te komen met jouw hond en met wederzijds respect en vertrouwen samen te werken. Tijdens mijn intensieve begeleiding krijg je hele nieuwe inzichten over jouw hond en gaan jullie samen goed aan de slag. Daarnaast ben ik 24/7 bereikbaar voor vragen.
  Hoe ga ik van start:
  Gedragsconsult aan huis. Tijdens dit consult stel ik heel veel vragen en gaan we het probleem gedrag in kaart brengen. We gaan kijken wat de oorzaak is maar vooral wat we eraan kunnen doen. Aan de hand van dit uitgebreide gesprek maak ik een verslag met diverse tips en adviezen.
  De volgende 4 lessen zijn privé lessen van 30 minuten. Tijdens deze lessen gaan we werken aan het probleem van jouw hond en zoeken naar oplossingen. Uiteraard is hier ook alle tijd voor het stellen van vragen.
  We maken een voor en na filmpje indien mogelijk zodat je zelf kan zien hoe goed je vooruit gegaan bent.
  Prijs: De investering voor dit 5-weken traject is €380 Dit is inclusief BTW en exclusief reiskosten.
 • Reiskosten
  Woon je verder dan 25 km vanaf Houten (postcode 3995 AP dan zijn de reiskosten € 0,30 per km. (bepaald aan de hand van routenet.nl).

 

Voor honden met gedragsproblemen en gedragstherapie kun je dus ook terecht bij Hondenschool Sammie uit Utrecht!